Zeytinyağı aslında bir meyve suyudur. Zeytinyağı, doğrudan meyvenin sıkılmasıyla elde edilir, yağın çıkarılması için hiç bir kimyasal madde ya da etkene gerek kalmaz. Kimyasal ve koruyucu içermediğinden içerisindeki vitamin ve mineralleri korur.
İyi bir zeytinyağında, yağın elde edilmesi için kullanılan methodlar kadar, zeytinin hasat edildikten sonra, sıkılmasına kadar geçen süre, zeytinyağının kalitesinde çok büyük rol oynar. Birçok çeşit arasından seçim yapmak gerektiğinde, menşei tek ülke (tercihen bölge) ve hasat tarihi en yakın olana bakılması, en iyiye ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.
Evlerimizde yaptığımız kızartma işlemi ortalama 180-200 derecedir, zeytinyağının dumanlanma noktası, yağ elde edilirken kullanılan methoda göre 190-240 derece arasındadır, yanma noktası ile içerisindeki antioksidan ve oleik asitler sayesinde daha da yüksektir, kızartmalarda güvenle kullanılabilir. Yapışmaz tavaların üzerindeki yüzey 260 derecede erimeye başlar.
Yüksek miktarda vitamin ve mineral içermektedir. İçerisindeki yüksek oleik asit değeri sayesinde tansiyonu dengeler, kolestrolü düşürür, kalp sağlığını korur ve obezite riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda birçok kanser türünü önlemeye yardımcı olduğu görülmüştür.
Zeytinyağının en büyük düşmanları ısı, ışık ve nemdir. Bu sebeple koyu renk şişede, ocak, fırın gibi ısı kaynaklarından uzakta ve nemden uzak bir ortamda saklanmalıdır. Tazeliğini koruyabilmesi için havayla teması kesilmelidir. Büyük ambalajda alındığında (5lt teneke vb) kolay dökülmesi için ikinci bir delik açılmamalıdır.
Ekim ayı başlarında, zeytinlerin henüz yeşil döneminde dalından özenle hasat edilerek en geç 4-8 saat içerisinde kapalı devre 2 & 3 fazlı kontinü özel üretim hattında soğuk sıkma yöntemi ile en çok 0.4 dizem asidite oranında, filtre edilmeden tek bahçe mahsulü olarak ambalajlanır.
Çam, kekik, defne, ada-çayı,elma ve taze çimen aroması, yeşil renkli, dengeli yakıcılığı ve acılığı ile meyve suyu standartlarında sofralarınıza lezzet katmak için üretilir.
SOĞUK SIKIM;
Kasım ayı başlarında, zeytinlerin yeşil pembe döneminde dalından özenle hasat edilir. Toplandıktan en geç 8-10 saat içerisinde kapalı devre 2 & 3 fazlı kontinü özel üretim hattında soğuk sıkma yöntemi ile, hafif çimen aroması ve meyvemsi yumuşak tadı ile sofralarınıza lezzet katmak için üretilir. Filtre edilmeden, en çok 0.5 dizem asidite oranı ile tek bahçe mahsulü olarak ambalajlanır.
Kasım ayı içerisinde, zeytinlerin yeşil-pembeden mora dönmeye başladığı süreçte hasat edilen, toplandıktan en geç 12 saat içerisinde kapalı devre 2 & 3 fazlı kontinü özel üretim hattında soğuk sıkma yöntemi ile üretilen, rengi altın sarısına, tadı olguna yaklaşan, Filtre edilmeden, en çok 0.8 dizem asidite oranı olarak ambalajlanır.
OLGUN HASAT NATUREL BİRİNCİ;
Aralık Ocak aylarında rengi koyu mora dönen zeytinlerden hasat edilen, toplandıktan en geç 12 saat içerisinde kapalı devre 2 & 3 fazlı kontinü üretim hattında, zeytinyağında olgun ve dolgun tadlar arayan tüketiciler için üretilir. Filtre edilmeden, en çok 2 asit oranı ile ambalajlanır.
Yüksek ısıda yoğun ısıl işlem görmüş zeytin hamurundan elde edilen yağ ile bir miktar natürel sızma zeytinyağının karıştırılması ile oluşur. rengi altın sarısına yakın, tadı yumuşak, hafif zeytinsi kokusu ileen çok 2 ait oranı ile ambalajlanır.
TAŞ BASKI ZEYTİNYAĞI;
Zeytinin meyve suyudur, her damlası şifadır.Dalından sıyırma yöntemi ile hasat edilen zeytin tanesinin, mümkün olan en kısa sürede tesise ulaştırılmasıyla serüven başlar. Hiçbir kimyasal işlemden geçirilmeden yıkanan daneler, taş kırıcıya yönlendirilir. Granit taşlar zeytini ezerken, hamurun ısınmasını da önler. Yoğurulan zeytin hamuru hindistan cevizi lifinden torbalara yayılır ve pres makinasında hiçbir ısıl işlem, sıcak su vb uygulanmadan preslenerek “sızma” zeytinyağı elde edilir.